Finał Integracji kulinarnych

Prawdziwym pasjonatom gotowania i pieczenia Amica zaproponowała udział w niezwykłym konkursie na najlepszy przepis, gdzie główną nagrodą był piekarnik z najnowszej linii Integra. Konkurs trwał od czerwca, a jego zakończenie odbyło się w ostatnią sobotę listopada. By zdobyć nagrodę i wystąpić w finale, wystarczyło zrobić tylko trzy proste kroki.

Zasady konkursu i jego regulamin można było poznać na stronie www.integracjekulinarne.pl. Rywalizacja zaczynała się w Internecie, na blogu, a właściwie na trzech blogach – Gotuję bo lubię (Katarzyna Guzik), Just My Delicious (Paulina Krajewska), Wypieki z Pasją (Katarzyna Dziewicka). To był etap pierwszy – każdy bloger (tak się złożyło, że były to wyłącznie kobiety) organizował trzy konkursy: na najlepszy przepis na zupę (pierwsza tura), najlepszy przepis na danie główne (druga tura) i najlepszy przepis na deser (trzecia tura). Zatem było trzech blogerów, organizujących trzy tury konkursu. Każdy wybierał swojego laureata w poszczególnych kategoriach (zupa, danie główne, deser). Aby ziścić marzenie o piekarniku Integra, trzeba było więc najpierw wybrać odpowiedni dla siebie blog.

Zwycięzca konkursu na blogu tworzył z blogerem zespół, który brał udział w evencie podsumowującym. Wyjazd i wspólne gotowanie z blogerem w warszawskiej restauracji Vilanova były przepustką do zdobycia nagrody głównej – piekarnika Amica z najnowszej linii Integra. Szczęśliwców było zatem trzech. Na pozostałe osoby wyłonione przez blogerów czekały nagrody pocieszenia – czajniki Amica Noblis Red.

O inwencji uczestników oraz walorach smakowych Integracji kulinarnych niech świadczy przykład ostatniego zwycięskiego deseru: „Miętowa panna cotta z musem malinowym i sosem czekoladowym na spodzie brownie z dodatkiem lodów malinowych i miętową kawą”. Błogo i słodko robi się na sercu od samej lektury. Palce lizać!

INTEGRAcje kulinarne Amiki zostały zdominowane przez kobiety, a laureaci konkursów wyjazdowych spotkali się podczas finału akcji w sobotę 26 listopada, kiedy to mistrz kuchni restauracji Villanowa przygotowywał dla zwycięzców całe nagrodzone menu (zupa, danie główne, deser). Była to okazja nie tylko do wspólnego świętowania, ale także wymiany kulinarnych doświadczeń.

Przez cały czas na stronie internetowej Integracji kulinarnych wszyscy zainteresowani mogli śledzić przebieg rywalizacji i poznać laureatów poszczególnych etapów, a także obejrzeć na YouTube filmy z eventów. Tam też zamieszczane były przepisy online, którymi dzielili się uczestnicy zabawy. Każdy z nich można było wypróbować i ocenić we własnej kuchni, a także porównać ze swoimi umiejętnościami.

Integracje kulinarne 2011 okazały się bardzo udaną platformą komunikacji, dzięki której Amica w nowoczesny i nieszablonowy sposób zaistniała w internecie i social mediach. Przy okazji dla wielu osób rywalizacja o piekarnik Integra okazała się pretekstem do kulinarnej przygody, podczas której mogły zaprezentować własne pomysły i umiejętności.

Źródło Amica Wronki S. A.. Dostarczył netPR.pl
Authors
Top